Funkční potraviny - J02.500.525.425

Komponenty obvyklé stravy, které mohou poskytovat zdravotní výhody nad rámec základních živin. Příklady funkčních potravin patří sója, ořechy, čokoládu a brusinky (od NCCAM Backgrounder, březen 2004, P3). Soy, například, poskytuje nejen bílkovin, ale i fytoestrogeny (izoflavony), které pomáhají snížit celkovou hladinu cholesterolu v krvi snížením LDL cholesterolu v krvi.

Kód deskriptoru: J02.500.525.425

Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 - potraviny
J02.500.525.350 - potrava speciální
J02.500.525.400 - potrava fortifikovaná
J02.500.525.425 - funkční potraviny
J02.500.525.450 - zdravé potraviny
J02.500.525.500 - kojenci - potrava

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.