Strava středomořská - E02.642.249.270

Strava typická pro Středomoří se vyznačuje vzor s vysokým obsahem ovoce a zeleniny, obilovin a chléb, brambory, drůbež, fazole, ořechy, olivový olej a ryby, zatímco s nízkým obsahem červeného masa a mléčných výrobků a mírné spotřeby alkoholu.

Kód deskriptoru: E02.642.249.270

Analytické, diagnostické a terapeutické techniky a přístroje
E02 - terapie
E02.642.249 - dietoterapie
E02.642.249.200 - kalorická restrikce
E02.642.249.240 - diabetická dieta
E02.642.249.260 - dieta s omezením tuků
E02.642.249.265 - bezlepková dieta
E02.642.249.270 - strava středomořská
E02.642.249.280 - nízkoproteinová dieta
E02.642.249.285 - redukční dieta
E02.642.249.300 - dieta vegetariánská
E02.642.249.650 - ketogenní dieta
Jevy a procesy
G07.610.240 - dieta
G07.610.240.240 - diabetická dieta
G07.610.240.242 - dieta aterogenní
G07.610.240.250 - dietní záliby
G07.610.240.255 - dieta kariogenní
G07.610.240.260 - dieta s omezením tuků
G07.610.240.265 - bezlepková dieta
G07.610.240.270 - strava středomořská
G07.610.240.280 - nízkoproteinová dieta
G07.610.240.285 - redukční dieta
G07.610.240.300 - dieta vegetariánská
G07.610.240.340 - energetický příjem
G07.610.240.587 - potrava - omezení příjmu
G07.610.240.670 - ketogenní dieta
G07.610.240.835 - velikost porce

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.