Glykemický index - G03.345

Numerický systém měření rychlosti výroby glukózy v krvi určitou potravinu ve srovnání s referenční položky, jako je například glukóza = 100. Potraviny s vyšším glykemickým indexů vytvořit větší výkyvy hladiny cukru v krvi. Tato čísla neodpovídají kalorií nebo množství příjmu potravy, ale spíše závisí na sazbách trávení a vstřebávání těchto potravin.

Kód deskriptoru: G03.345

Jevy a procesy
G03.200 - mozek - chemie
G03.345 - glykemický index
G03.495 - metabolismus
G03.500 - metabolom
G03.615 - osmoregulace
G03.787 - farmakokinetika
G07.610.660 - nutriční hodnota
G07.610.660.500 - glykemický index
Technologie, průmysl a zemědělství
J01.576 - průmysl
J01.576.423.850.730 - kvalita jídla
J01.576.423.850.730.750 - nutriční hodnota
J01.576.423.850.730.750.500 - glykemický index
Zdravotní péče
N06.850.601 - kvalita jídla
N06.850.601.750 - nutriční hodnota
N06.850.601.750.500 - glykemický index

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.