Glykemický index - G03.345
Numerický systém měření rychlosti výroby glukózy v krvi určitou potravinu ve srovnání s referenční položky, jako je například glukóza = 100. Potraviny s vyšším glykemickým indexů vytvořit větší výkyvy hladiny cukru v krvi. Tato čísla neodpovídají kalorií nebo množství příjmu potravy, ale spíše závisí na sazbách trávení a vstřebávání těchto potravin.
Kód deskriptoru: G03.345
Jevy a procesyG03 - metabolické jevy
G03.030 - acidobazická rovnováha
G03.180 - tělo - složení
G03.200 - mozek - chemie
G03.345 - glykemický index
G03.490 - metabolická clearance
G03.495 - metabolismus
G03.500 - metabolom
G03.615 - osmoregulace
G03.730 - spotřeba kyslíku
G03.787 - farmakokinetika
G07 - fyziologické jevy
G07.610 - fyziologie výživy
G07.610.660 - nutriční hodnota
G07.610.660.500 - glykemický index
Technologie, průmysl a zemědělstvíJ01.576 - průmysl
J01.576.423 - potravinářský průmysl
J01.576.423.850 - potravinářská technologie
J01.576.423.850.730 - kvalita jídla
J01.576.423.850.730.750 - nutriční hodnota
J01.576.423.850.730.750.500 - glykemický index
Zdravotní péčeN06.850 - veřejné zdravotnictví
N06.850.601 - kvalita jídla
N06.850.601.750 - nutriční hodnota
N06.850.601.750.500 - glykemický index
Zpět na MeSH strom
Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.