Zdravé potraviny - J02.500.525.450
Non-lékařský termín definován laické veřejnosti jako jídlo, které má malé nebo žádné konzervační látky, které dosud neprošly zásadní pro zpracování, obohacování nebo zdokonalování, a které mohou být pěstovány bez pesticidů. (Od Segen, slovník moderní medicíny, 1992)
Kód deskriptoru: J02.500.525.450
Technologie, průmysl a zemědělstvíJ02 - potraviny a nápoje
J02.500 - potraviny
J02.500.525 - potraviny pro zvláštní výživu
J02.500.525.350 - potrava speciální
J02.500.525.400 - potrava fortifikovaná
J02.500.525.425 - funkční potraviny
J02.500.525.450 - zdravé potraviny
J02.500.525.500 - kojenci - potrava
Zpět na MeSH strom
Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.