Chuťový práh - F02.463.593.710.790
Minimální koncentrace, při které chuť citlivost na určitou látku nebo potraviny může být vnímáno.
Kód deskriptoru: F02.463.593.710.790
Psychiatrie a psychologieF02.463 - duševní procesy
F02.463.593 - percepce
F02.463.593.710 - senzorické prahy
F02.463.593.710.190 - sluchový práh
F02.463.593.710.370 - diferenční práh
F02.463.593.710.560 - bolest - práh
F02.463.593.710.725 - detekce signálů (psychologie)
F02.463.593.710.750 - podprahová stimulace
F02.463.593.710.790 - chuťový práh
Jevy a procesyG11.561 - nervový systém - fyziologické jevy
G11.561.127 - mozkové vlny
G11.561.148 - senzitizace centrálního nervového systému
G11.561.170 - mozkomíšní mok - tlak
G11.561.175 - chronaxie
G11.561.225 - dominance mozková
G11.561.270 - evokované potenciály
G11.561.570 - membránové potenciály
G11.561.600 - nervový systém - fyziologické procesy
G11.561.600.810 - čití, cítění
G11.561.600.810.724 - chuť
G11.561.600.810.724.880 - chuťový práh
G11.561.623 - psychomotorický výkon
G11.561.677 - reakční čas
G11.561.785 - refrakterní doba elektrofyziologická
G11.561.820 - řeč - akustika
G11.561.840 - chuťový práh
Zpět na MeSH strom
Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.