Nutriční hodnota - G07.610.660
Údaj o příspěvku potraviny s obsahem živin ve stravě. Tato hodnota závisí na množství potravin, které jsou stravitelné a vstřebává a množství základních živin (bílkovin, tuků, sacharidů, minerálů, vitamínů), které obsahuje. Tato hodnota může být ovlivněna půdy a podmínky pěstování, zpracování a skladování a zpracování.
Kód deskriptoru: G07.610.660
Jevy a procesyG07 - fyziologické jevy
G07.610 - fyziologie výživy
G07.610.161 - fyziologie výživy zvířat
G07.610.220 - fyziologie výživy dětí
G07.610.240 - dieta
G07.610.315 - fyziologie výživy seniorů
G07.610.390 - hlad
G07.610.566 - fyziologie výživy v mateřství
G07.610.593 - nutriční procesy
G07.610.620 - nutriční nároky
G07.610.650 - nutriční stav
G07.610.660 - nutriční hodnota
G07.610.660.500 - glykemický index
G07.610.830 - fyziologie sportovní výživy
Technologie, průmysl a zemědělstvíJ01.576 - průmysl
J01.576.423 - potravinářský průmysl
J01.576.423.850 - potravinářská technologie
J01.576.423.850.730 - kvalita jídla
J01.576.423.850.730.500 - bezpečnost potravin
J01.576.423.850.730.750 - nutriční hodnota
J01.576.423.850.730.750.500 - glykemický index
Zdravotní péčeN06.850 - veřejné zdravotnictví
N06.850.601 - kvalita jídla
N06.850.601.500 - bezpečnost potravin
N06.850.601.750 - nutriční hodnota
N06.850.601.750.500 - glykemický index
Zpět na MeSH strom
Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.