Dietní tuky - D10.212.302
Tuky přítomné v potravině, a to zejména v živočišných produktech, jako je maso, masné výrobky, máslo, ghí. Jsou přítomny v nižších množstvích v ořechy, semena, a avokáda.
Kód deskriptoru: D10.212.302
Chemikálie a léčivaD10 - lipidy
D10.212 - tuky
D10.212.302 - dietní tuky
D10.212.302.199 - máslo
D10.212.302.347 - cholesterol dietní
D10.212.302.380 - dietní tuky nenasycené
D10.212.302.651 - margarín
D10.212.507 - tuky nenasycené
Technologie, průmysl a zemědělstvíJ02 - potraviny a nápoje
J02.500 - potraviny
J02.500.100 - chléb
J02.500.140 - cukrovinky
J02.500.200 - obiloviny
J02.500.250 - pochutiny
J02.500.300 - plodiny zemědělské
J02.500.350 - mléčné výrobky
J02.500.362 - dietní sacharidy
J02.500.375 - dietní tuky
J02.500.375.200 - máslo
J02.500.375.400 - dietní tuky nenasycené
J02.500.375.650 - margarín
J02.500.400 - dietní vláknina
J02.500.428 - dietní proteiny
J02.500.456 - potravní doplňky
J02.500.470 - vejce
J02.500.477 - předem připravené potraviny
J02.500.484 - mouka
J02.500.512 - potravinářské přísady
J02.500.518 - potraviny geneticky modifikované
J02.500.519 - biopotraviny
J02.500.521 - potraviny konzervované
J02.500.525 - potraviny pro zvláštní výživu
J02.500.562 - ovoce
J02.500.581 - med
J02.500.590 - jídla
J02.500.600 - maso
J02.500.631 - mikroživiny
J02.500.662 - sirup
J02.500.700 - ořechy
J02.500.775 - semena rostlinná
J02.500.850 - zelenina
Zpět na MeSH strom
Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.